Skincare for
your hair

Fashion focused professional hair care

Wij gebruiken sinds dag 1 Kevin Murphy-haircare in ons salon en bereiken hier prachtige resultaten mee. Monique Elliott is educator voor Kevin Murphy BeLux en dit geeft ons toegang tot de beste internationale educatie en we testen als eerste de nieuwste producten.

Kevin Murphy is al jarenlang een van dé referenties wanneer het gaat over hairstyling. Hij wordt vooral geroemd om zijn editorial werk, maar verdiende daarnaast ook zijn sporen in de fashion –en filmwereld. Afkomstig uit het Australische Melbourne, werd Kevin door Vogue benoemd als dé uitvinder van de Beach Look. In zijn thuisstad startte Kevin zijn carrière, maar al snel werd Melbourne te klein voor zijn ambities.

Team Elliott

Wat is Kevin.Murphy

KEVIN.MURPHY is een sulfaatvrij, parabeenvrij en dierenleedvrij haarverzorgingsgamma.

Tijdens zijn werk als editorial hairstylist was Kevin vaak ontevreden over het resultaat van de merken die voorhanden waren. Ze maakten het haar vaak zwaar en deden het er ongezond en weinig natuurlijk uitzien. Daarom besloot hij zijn eigen productlijn op te zetten. Van bij het begin werd er gestreefd naar producten die het haar niet beschadigen en voedende ingrediënten bevatten. Het merk KEVIN.MURPHY kent dezelfde filosofie als skincare producten. Ze hebben als doel heel wat hippe looks te kunnen creëren dankzij haar dat sterk en gezond is omdat het wordt voorzien van de juiste, voedende elementen.

Gezond voor haar en milieu

Gezonde en knappe kapsels zijn voor KEVIN.MURPHY even belangrijk als respect voor de eigenheid van natuurlijke ingrediënten. Daarom is KEVIN.MURPHY een ecologisch bedrijf dat bij de productie van haar shampoos, conditioners, verzorgingen en stylingproducten er steeds naar streeft de impact voor de leefomgeving zo laag mogelijk te houden. Het merk wordt nooit getest op dieren en daarvoor werd KEVIN.MURPHY zelfs erkend door PETA. Het gehele productengamma van KEVIN.MURPHY (of het nu de shampoos, conditioners of stylingitems zijn), bevat hoge concentraties essentiële oliën en vitamines die het haar verzorgen.

Dat KEVIN.MURPHY zorg draagt voor de leefomgeving uit zich ook in de verpakkingen. Deze zijn zo ontworpen dat ze een maximale hoeveelheid aan inhoud bevatten, om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien zijn de verpakkingen geheel biologisch afbreekbaar.

Team Elliott

Waarom sulfaat- en parabeenvrij?

Waarom sulfaat- en parabeenvrij? In geen enkel item van het KEVIN.MURPHY-segment zijn parabenen of sulfaten terug te vinden.

Sulfaten zijn synthetische cellen met reinigende eigenschappen en erg kleine moleculen. Doordat deze moleculen zo klein zijn, kunnen ze door de huid heen, waardoor de huid geïrriteerd kan raken en haarkleur kan vervagen. Recentelijk kwamen sulfaten negatief in de media omdat ze schadelijk zijn voor de natuur en kankerverwekkend zouden kunnen zijn. KEVIN.MURPHY gebruikt sulfaatvrije stoffen, deze hebben een grotere molecuul en kunnen dus moeilijker door de huid heen. Als vervanging voor de sulfaten kiest KEVIN.MURPHY in zijn haarverzorgingsgamma voor natuurlijke ingrediënten als kokosnootextracten, palmoliën en aminozuren.

Naast sulfaatvrij zijn alle KEVIN.MURPHY producten ook vrij van parabenen. Deze worden gebruikt als conserveringsmiddelen en waren in het verleden vaak het belangrijkste ingrediënt om producten te beschermen tegen schimmel, bacteriën en gist. Toch wordt er in het haarverzorgingsgamma van KEVIN.MURPHY niet gekozen voor parabenen aangezien deze schadelijk zijn voor het milieu en mogelijk kankerverwekkend zijn.

Kortom KEVIN.MURPHY gebruiken is zorgen voor je eigen gezondheid en die van de omgeving waarin je leeft!

In ons salon gebruiken we niet alleen de producten van Kevin Murphy, we verkopen ze er ook. Is een bezoekje voor jou helaas niet mogelijk? Bestel je KM-producten rechtstreeks online via onze Elliott Store: snel en gemakkelijk!